blank

Stilte Scania LNG-truck overtuigt Afval Alternatief

Niet alleen grote transportbedrijven hebben de voordelen van LNG ontdekt. Ook Afval Alternatief, een jong bedrijf uit Dessel dat op een duurzame manier afval ophaalt in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg, heeft zijn eerste Scania op LNG in gebruik genomen.

 

De nieuwe Scania G 410 A4X2NA LNG van Afval Alternatief is uitgerust als perskraakwagen en wordt vooral ingezet in de Antwerpse binnenstad. “Zoals onze bedrijfsnaam zegt, bieden we een duurzaam alternatief voor afvalophaling,” zegt Jo Smolders, zaakvoerder bij Afval Alternatief. “We gaan daarbij voor de persoonlijke aanpak, we ontzorgen de klant door van aan de bron een gescheiden afvalophaling mogelijk te maken. De beperkte uitstoot en vooral de stillere werking van de LNG-motor zijn daarbij een niet te onderschatten voordeel. Niet alleen vroeg in de ochtend, maar ook tijdens de dag appreciëren onze klanten en buurtbewoners dat de afvalophalingen hun rust niet verstoren.”

 

Afval Alternatief heeft al offertes gevraagd voor twee bijkomende Scania LNG-trucks. “Een definitieve beslissing hebben we nog niet genomen, maar een verdere uitbouw van het LNG-verhaal kadert perfect in de duurzame filosofie van Afval Alternatief,” besluit Smolders.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo