Tewerkstellingsprognose blijft stabiel in transport en logistiek!

Dit is een aangename verrassing in de huidige context en in het licht van de trends die in de meeste andere sectoren worden waargenomen: volgens de laatste ManpowerGroup-barometer blijven de tewerkstellingsvooruitzichten in de transport- en logistieke sector in België stabiel.

Over het algemeen zijn de tewerkstellingsvooruitzichten nooit slechter geweest sinds de barometer 17 jaar geleden voor het eerst werd gehouden. Na de stopzetting van vele economische activiteiten en een zeer geleidelijk herstel, zijn de netto vooruitzichten in België met een scherpe 5% gedaald. De trend is echter zeer verschillend van de ene regio tot de andere: – 7 % in Vlaanderen, – 1 % in Brussel en + 3 % in Wallonië.

In de transport- en logistieke sector gaat het iets minder slecht: 16% van de ondervraagde werkgevers is van plan om tegen eind september meer personeel in dienst te nemen, 16% is geneigd om het personeelsbestand in te krimpen en 44% is niet van plan om te veranderen. Na correctie voor seizoensinvloeden meldt ManpowerGroup een Nettotewerkstellingsprognose van +1%. Dit is nog steeds een significante daling ten opzichte van het vorige kwartaal.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo