Toyota verjongt de Hilux

Toyota presenteert een nieuwe versie van de Hilux pickup met een nieuwe 2.8-liter motor, veel verbeterde eigenschappen en een breder gamma.

Achter het vernieuwde ontwerp zitten enkele technische verbeteringen: een nieuwe voorbumper, maar vooral een nieuwe 2,8-liter dieselmotor met een cilinderinhoud van 204 pk en een koppel van 500 Nm. Wat de prestaties betreft, kan de Hilux hierdoor in slechts 10,0 seconden van 0 naar 100 km/u gaan (2,8 seconden minder dan bij de huidige 2,4-liter motor), met een voorspeld brandstofverbruik van 7,8 l/100 km, waarbij 204 gram CO2/km wordt uitgestoten (NEDC-cyclus, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring). Deze motor zal beschikbaar zijn met een automatische 6-versnellingsbak gekoppeld aan vierwielaandrijving, maar alleen met een extra of dubbele cabine. Enkele cabines zullen het dus moeten doen met de huidige 2,4-liter motor.

De cabine is uitgerust met een nieuw instrumentenpaneel en een nieuw 8″ infotainmentscherm dat in de console is geïntegreerd. Het multimediasysteem biedt meer software en aanraakgevoeligheid en ondersteunt Apple CarPlay® en Android Auto™. Nieuwe functies zijn onder andere een sleutelloos in- en uitgangssysteem en een sleutelloze start, satellietnavigatiemodule, automatische klimaatregeling, parkeersensoren voor en achter, en een geavanceerd 9-luidspreker JBL-audiosysteem met een 8-kanaals, 800-watt-versterker en CLARi-Fi-technologie.

De nieuwe Hilux zal in oktober in West-Europa te koop zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo