blank

Volvo Groep snijdt 4.100 van de 99.000 banen af

Om het hoofd te bieden aan de economische gevolgen van de pandemie kondigt Volvo Group een reeks besparingen aan die vooral gevolgen zullen hebben voor de bedienden: 4.100 banen zullen verloren gaan, waaroner heel veel consultantprofielen.

Tussen het eerste kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 was het aantal werknemers van Volvo Group al gedaald van 106.280 naar 99.036. De daling betrof voornamelijk tijdelijke contracten en consultants, die beide in één jaar tijd zijn gedaald van 13.780 naar 7.873 posten. De nieuwe maatregelen die Volvo Group twee dagen voor de aandeelhoudersvergadering aankondigt, zijn a priori gericht op dezelfde doelgroepen: de 4100 ontslagen zullen naar verwachting in kantoren worden geschrapt, en 15% daarvan zullen adviesfuncties zijn. In Zweden zullen 1250 banen worden geschrapt.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo