Vrachtwagenheffing in Nederland: het wordt gemiddeld 14,9 cent/km

De toekomstige Nederlandse vrachtwagenheffing is nu gepland voor 2024, maar de tarieven zijn afgelopen weekend door de regering in Den Haag vastgesteld: ze zullen gemiddeld 14,9 cent per kilometer bedragen.

De tarieven van de toekomstige Nederlandse heffing zullen worden variëren naargelang het gewicht van het voertuig (van 3,5 tot 12 ton, van 12 tot 32 ton en meer dan 32 ton) en de Euroklasse. Afgelopen vrijdag heeft de ministerraad ingestemd met het voorstel van minister Cora Van Nieuwenhuizen (verantwoordelijk voor Infrastructuur en Waterstaat), die de gemiddelde heffing heeft vastgesteld op 14,9 cent per kilometer. Dit voorstel zal nu namens de regering worden voorgelegd aan de Raad van State en vervolgens aan de Tweede Kamer. Het zou bijvoorbeeld betekenen dat een Euro 6-vrachtwagen van meer dan 32 ton MMA 13 cent per gereden kilometer zou betalen op het netwerk waarop de heffing van toepassing is.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo