Daimler Truck bereidt zich voor op serieproductie van brandstofcellen

Daimler Truck AG komt steeds dichter bij de serieproductie van brandstofcellen. Deze productie zal worden uitgevoerd door de nieuw opgerichte dochteronderneming Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co KG, die zelf zal worden geïntegreerd in de joint venture die Daimler Truck met Volvo Group zal oprichten.

Voordat met de serieproductie kan worden begonnen, moeten eerst nieuwe installaties worden opgezet die alle fasen van het productieproces van de brandstofcellen omvatten: van de productie van de membraanfolie en de module tot de productie van complete brandstofcelsystemen. En dat is niet eenvoudig: conventionele industriële processen kunnen niet direct worden toegepast op brandstofcelmodules. Zo vindt de verwerking van veel gevoelige componenten plaats op de schaal van een miljoenste van een meter. Het is ook noodzakelijk om zelfs de kleinste vorm van besmetting te voorkomen. Sommige processen moeten daarom plaatsvinden in steriele kamers met luchtfiltratie.

De grootste uitdaging voor de Daimler-experts is echter het bereiken van korte productiecycli, die essentieel zijn voor een rendabele productie. Daarom vertrouwen deskundigen die gespecialiseerd zijn in de productie van brandstofcelmodules soms op de voorbeelden van technologieën uit de verpakkingsindustrie, die over het algemeen niet worden gebruikt bij de productie van conventionele motoren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo