blank

De bestelwagenmarkt trekt aan, niet de vrachtwagenmarkt

De inschrijvingscijfers die Febiac voor juni meedeelde, tonen een zeer gemengde situatie: de inschrijvingen van lichte bedrijfsvoertuigen stijgen, terwijl de inschrijvingen van vrachtwagens nog steeds felrood kleuren.

+ 8,45 % voor lichte bedrijfsvoertuigen en … – 69 % voor trekkers. Zou de Belgische markt door de wekenlange opsluiting het hoofd hebben verloren? Enerzijds zijn lichte bedrijfsvoertuigen, samen met motorfietsen, de enige categorie die na drie rampzalige maanden zijn cijfers weer ziet stijgen. Voor de eerste helft van het jaar als geheel bedraagt de daling ‘slechts’ 21,9%. Anderzijds blijven de cijfers in het felrood voor vrachtwagens, waarvoor juni 2019 echter uitzonderlijk was met 1.707 inschrijvingen als gevolg van een fenomeen van anticipatie op de komst van de nieuwe digitale tachograaf. Als we een ‘normale’ maand juni als vergelijkingsbasis nemen, is de daling “slechts” 32 % op maandbasis. Dit cijfer komt vrij goed overeen met de werkelijke toestand van de markt, aangezien ook de inschrijvingen van opleggers in juni met 34,6% zijn gedaald.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo