De Toyota Proace Electric pas in 2021 in België

We moeten wachten tot 2021 om de elektrische versie van de Toyota Proace in België te zien aankomen. Nederland maakt daarentegen deel uit van de eerste golf van landen waar het voertuig al dit najaar kan worden besteld.

Op basis van een PSA-basis zal Proace Electric dezelfde technische basis delen als de Peugeot e-Expert en zijn neven Citroën en Opel. Dezelfde keuze is dus mogelijk tussen twee accupacks met een bereik tot 330 km of een laadvermogen van 1.275 kg. Toyota zal een optionele 11 kW-snellader leveren en heeft al aangekondigd dat het gamma in 2021 zal worden uitgebreid: naast de bestelwagenversies in drie verschillende lengtes zijn een dubbele cabine, een platform-cabine en een minibus al gepland.

Assistentiesystemen zijn onder andere Pre-Collision System (PCS), Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB), Road Sign Assist (RSA), achteruitrij-sensoren voor en achter, ASL snelheidsbegrenzer, BSM dodehoek-detectie en een camera die een zicht op 180° achteruit biedt. Toyota biedt ook twee uitrustingsniveaus: Comfort en Comfort Plus. Met deze beter uitgeruste versie hebben klanten een contactloze sleutel, een 7-inch scherm, Apple CarPlay®/Android Auto™-connectiviteit en een DAB-radio.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo