Dematic automatiseert nieuwe magazijn van Yusen

Yusen Logistics laat momenteel een nieuw magazijn voor farmaceutische producten in Melsele bouwen. Hiervoor levert Dematic een Hybrid AGV-systeem dat bestaat uit hybride smalle-gangen-AGV’s (VNA), hybride reach-AGV’s en een Dematic-transportsysteem.

Het VNA-magazijn met 12 gangen op negen niveaus is bijzonder compact en biedt 15.000 palletopslaglocaties over 5000 m2. Yusen Logistics heeft twee Dematic Hybrid Reach AGV’s en twee Dematic Hybrid VNA AGV’s besteld. De Hybrid AGV’s kunnen zowel automatisch werken als overschakelen op handmatig rijden en producten verwerken. De man-on-board VNA-versies gebruiken een dubbele geleiding: in de vloeren van alle gangpaden verwerkte geleidingsdraden en lasernavigatie buiten de gangpaden. Ze transporteren en plaatsen de pallets tot een hoogte van 14,5 meter.

Flexibiliteit was een van de beslissingscriteria van Yusen Logistics Benelux. Zoals Bruno Jacques (Managing Director van Yusen Logistics Benelux & Nordics) het samenvat: “Met het AGV-systeem van Dematic zijn we voorbereid op de korte product lifecycles van vandaag de dag, de zwaardere time-to-market druk, de veeleisender seizoensgebonden voorraadopbouw en, niet in de laatste plaats, op onze expansiestrategie. Het systeem wordt gecompleteerd door een Dematic-transportsysteem met een bufferfunctie en een geïntegreerd palletprofielcontrolestation voor het invoerproces, alsmede een barcodescanner voor een perfecte tracking en tracing van de geneesmiddelen.” Dankzij deze flexibiliteit zal Yusen Logistics tijdens seizoenspieken de doorvoercapaciteit op korte termijn kunnen verhogen, door middel van hogere frequenties, extra ploegendiensten of langere bedrijfstijden. Lay-out aanpassingen zijn gemakkelijk te implementeren. Uitbreiding met een extra AGV wordt in de planning overwogen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo