Descartes Global Trade: een hulpmiddel voor veerkracht

Sinds het begin van het jaar zijn de meeste toeleveringsketens aanzienlijk verstoord. Eerst tussen Azië en Europa, daarna binnen het Europese continent. De Global Trade-oplossingen van Descartes hebben veel klanten geholpen om sneller te reageren op deze verstoringen en zijn ook het ideale hulpmiddel om hun toeleveringsketens veerkrachtiger te maken.

Zodra Covid-19 zich in China verspreidde, hadden Belgische bedrijven moeite om leveringen te krijgen. Om te voorkomen dat dit probleem zich stroomafwaarts verspreidt, moesten er snel alternatieve leveranciers worden gevonden en moesten er nieuwe toevoerstromen worden georganiseerd. Bedrijven die gebruik maken van de Global Trade-oplossingen van Descartes zijn beter uitgerust om deze uitdaging aan te gaan.

Snel de juiste leveranciers vinden

“Onze klanten vroegen ons heel snel hoe ze alternatieve regio’s of leveranciers konden identificeren en welke impact dit ging hebben op hun supply chain “, herinnert Nick Neesen (Account Manager bij Descartes) zich. “Onze tool doet precies dat: het identificeren van de plaats waar orders kunnen worden geplaatst en het reorganiseren van de transportstromen om uw productieketen zo soepel mogelijk te laten verlopen. »
Als u een land overweegt waarmee u nog nooit eerder hebt gewerkt, kunt u met de oplossingen van Descartes de kosten van deze nieuwe stromen evalueren. “Wij analyseren alle vragen met betrekking tot de douanekosten, btw, en eventuele andere kosten, op basis van de oorsprong, de bestemming en de goederencode. Zo krijg je een simulatie van je zogehetenlanded costs”, vervolgt Neesen.
Als u ten slotte een nieuwe handelspartner kiest, moet die solvabel zijn. “Onze Restricted Party Screening tool combineert informatie van meerderezwarte lijsten uit de hele wereld, zodat je er zeker van kunt zijn dat het bedrijf waarmee je gaat werken betrouwbaar is”, zegt Neesen.
Hoewel deze oplossingen veel klanten op het hoogtepunt van de crisis hebben kunnen helpen, zijn ze ook waardevolle hulpmiddelen om uw organisatie voor te bereiden op de volgende crisis. “Je moet altijd voorbereid zijn op het ‘worst case scenario’,” concludeert Neesen. Gelukkig zijn de Global Trade tools van Descartes er om alternatieven te simuleren en de kosten van deze alternatieven te berekenen voor de klanten, die des te sneller zullen reageren op de volgende schok.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo