Eerste Scania LNG voor Euroterminal

Euroterminal heeft haar eerste trekker op LNG gekocht. Het in Moeskroen gevestigde werd overtuigd doorhet  aanbod van Scania op het gebied van alternatieve aandrijvingen.

 

Euroterminal maakt deel van de Italiaanse groep ITLM en werkt als verbindingsplatform tussen de Benelux, Frankrijk, Duitsland en de rest van de wereld. Managing Director Zyad Mehalaine legt uit: “We behandelen voornamelijk e-commerce goederen – import, douane, stockage en distributie in Europa, B2B en B2C – maar we zijn ook actief in andere (industriële) sectoren, ofwel op logistiek vlak of op het vlak van internationaal vrachtvervoer over zee, via de lucht of de weg. Onze eigen douanediensten beheren ook de import- en exportaangiftes voor rekening van grote internationale transportbedrijven op de lijnen Oost-Europa en Noord-Afrika.”

 

Euroterminal zocht een transportoplossing die bijdraagt aan de verduurzaming van het wagenpark. Historisch gezien rijdt Euroterminal met vrachtwagens van een andere constructeur, maar die beschikt niet over LNG-modellen. “We kregen de mogelijkheid om gedurende een week een Scania LNG-truck te testen en die wist ons op verschillende vlakken te overtuigen. Daarnaast zorgde Scania in het kader van de test voor een opleiding voor het juiste gebruik van de truck, die ons volledig kon overtuigen.” Euroterminal zet zijn nieuwe Scania LNG-truck in voor containertransport, en in mindere mate ook voor groupage. Scania Drongen staat in voor de service die loopt via een onderhoudscontract.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Constructie Tafel Scania in spectaculaire groeve met topondernemers

De Groene Tafel is terug, ditmaal in een compleet andere omgeving en gefocust op het bouwsegment. We bekijken hoe deze krachtpatsers functioneren in ruwer gebied en wat De Ceuster & Co en Bouwmaterialen Delgouffe zelf te zeggen hebben over hun voertuigen. De bouwsector is allesbehalve standaard. En dat geldt ook voor de vrachtwagens die hiervoor […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo