European Clean Trucking Alliance boven het doopvont gehouden

Achttien Europese bedrijven en verenigingen hebben de European Clean Trucking Alliance opgericht. Daaronder vallen enkele grote Europese vervoerders die de overgang naar emissievrij wegvervoer willen versnellen, maar geen Belg.

Het initiatief kadert in de aangekondigde decarbonisatiedoelstellingen voor 2030 en 2050 en is ook in overeenstemming met de door de Europese Commissie voorgestelde Green Deal. Het brengt een interessante mix bij elkaar van NGO’s (waaronder Transport & Milieu), grote verladers (AB InBev, IKEA, Nestlé en Unilever), logistici (Contargo, Deutsche Post DHL Group, FM Logistics, Geodis, No Limit Logistics), maar ook vervoerders met een eigen vloot, zoals Girteka Logistics, Meyer & Meyer, Van der Wal of Vos Logistics. De wegtransportsector wordt ook vertegenwoordigd door TLN voor Nederland of de Nordic Logistics Association voor de Scandinavische landen. Het is echter betreurenswaardig dat er geen Belgische leden zijn.

De nieuwe alliantie roept de Europese Unie op om de te volgen paden te specificeren en een duidelijke strategie te bepalen die leidt tot de inzet van emissievrije voertuigen, met name op het gebied van de infrastructuur.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo