Ford adopteert “dog robots”

Ford is van plan om begin augustus twee dog robots te laten werken in zijn transmissiefabriek van Van Dyke (Michigan, VS). Het doel? Het scannen van de fabriek om de ingenieurs een nauwkeurig plan van hun productielocatie te geven.
Deze robots kunnen worden ingezet in moeilijk bereikbare gebieden binnen de fabriek om deze in kaart te brengen met behulp van laserscanners en high-definition camera’s. De gegevens die op deze manier worden verzameld, zullen worden gebruikt om de heruitrusting van de installaties te vergemakkelijken. Mark Goderis, Digital Engineer Manager: “Door de robots onze vestiging te laten scannen, kunnen we zien hoe het er nu uitziet en een nieuw engineeringmodel bouwen. Dit digitale model wordt dan gebruikt wanneer we de installatie opnieuw moeten uitrusten voor nieuwe producten.”

Ford is van plan om twee robots, Fluffy en Spot genaamd, te huren van Boston Dynamics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van geavanceerde mobiele robots. Uitgerust met vijf camera’s kunnen de robots tot 3 mijl per uur afleggen met een batterijlevensduur van bijna twee uur. Ze kunnen zicht verplaatsen over moeilijk terreinen, hellingen van 30 graden en trappen beklimmen of zelfs rechtop gaan staan als ze vallen. Ze houden een veilige afstand tot objecten om botsingen te voorkomen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo