blank

Geofencing laat Ford Transit PHEV automatisch overschakelen op elektrische modus

De nieuwe lichting plug-in hybride bedrijfswagens van Ford zullen in emissievrije zones automatisch overschakelen naar elektrisch rijden. Dit gebeurt dankzij geofencing.

Dit jaar brengt Ford de Transit Custom Plug-In Hybrid en Tourneo Custom Plug-In Hybrid op de markt. De geofence technologie legt informatie vast over het volledig elektrische verbruik van het voertuig in virtueel afgebakende gebieden. De versleutelde gegevens kunnen vervolgens veilig worden gedeeld met lokale autoriteiten om te controleren of ze voldoen aan de regels van de lage-emissiezone. Dat kan bedrijven geld schelen in de vorm van boetes. Geofencing werkt echter niet alleen in stadscentra: wagenparkbeheerders kunnen ook aangepaste “groene zones” maken om rijden met lage uitstoot te stimuleren in de buurt van scholen, speelplaatsen en winkels. Wanneer het voertuig de gecontroleerde zone verlaat, wordt automatisch overgeschakeld naar de geschiktste rijmodus om het volgende deel van de route af te leggen.

 

 

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo