Goederenoverslag in North Sea Port daalt met 11% in eerste jaarhelft

North Sea Port boekte in het eerste halfjaar een goederenoverslag via zeevaart van 32,4 miljoen ton, een daling van 11,5%. Alle sectoren dalen, en vooral de overslag van massagoederen deelt in de klappen, maar de overslag van containers bleef stijgen.

Het eerste kwartaal kende een daling van 6,6%, en het tweede kwartaal een daling met 16,4%. De dalende cijfers zitten in alle sectoren, uitgezonderd bij de containers (+ 5.4 %). Een aantal bedrijven in North Sea Port wist de laatste drie jaar immers nieuwe (lijn)diensten aan te trekken. Vloeibare bulk daalde met 17,3% (1,8 miljoen ton), de droge bulk nam met 7,2% af (1,3 miljoen ton), ro/ro kende een terugslag van 29% (0,5 miljoen ton) en breakbulk ging er 13% op achteruit (0,7 miljoen ton).

De overslag via binnenvaart (+ 5 %) houdt beter stand in vergelijking tot zeevaart. Dat komt volgens North Sea Port voornamelijk door het betere eerste kwartaal waar een meeroverslag van 4,2% werd behaald ten opzichte van 2019. Het tweede kwartaal toont dan weer een verlies van 14%. North Sea Port kijkt echter uit naar een licht herstel van de goederenoverslag via zeevaart en binnenvaart naar het einde van het jaar toe.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo