Grote veranderingen aan het hoofd van Traton

Het zijn woelige tijden zowel bij Traton als bij dochterbedrijf MAN: de iconische Andreas Renschler zal zijn positie als CEO van Traton overdragen aan Matthias Gründler, terwijl MAN Truck & Bus CEO Joachim Drees duidelijk de rekening betaalt voor de slechte financiële resultaten van MAN en ook zijn positie moet verlaten.

De Traton Group zal nu worden geleid door zijn voormalige CFO, terwijl MAN zal worden geleid door Dr. Andreas Tostmann, momenteel hoofd productie en logistiek in de divisie personenauto’s van Volkswagen AG. Met andere woorden, iemand die niet vertrouwd is met de wereld van de vrachtwagens. Tegelijkertijd heeft Volkswagen Commercial Vehicles een nieuwe CEO in Dr. Carsten Intra.

Stabiliteit bij Scania

Henrik Henriksson blijft echter CEO van Scania op basis van uitstekende bedrijfsresultaten en een tweecijferige winstgevendheid in 2019.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo