H.Essers en Rail Cargo Austria lanceren rechtstreekse railverbinding Roemenië-Turkije

H.Essers bundelt de krachten met en Rail Cargo Austria voor de lancering van een rechtstreekse treinverbinding tussen Curtici in Roemenië en Istanbul  in Turkije. In eerste instantie vertrekt er drie keer per week een trein van Curtici naar Istanbul, maar de bedoeling is om het aantal vertrekken op te drijven naar een dagelijkse frequentie.

Er vertrekt al acht keer per week een trein vanuit Essers Railport Genk naar het Roemeense Curtici. Deze verbinding wordt nu drie keer per week verlengd naar Istanbul. De volledige leadtime van terminal tot terminal bedraagt daardoor minder dan zes dagen. “Vanuit Curtici of Istanbul kunnen we ook de omliggende gebieden zelf bedienen, en op beide locaties is er een high security terminal voorzien,” aldus Hanno Reeser (Strategic Development Manager van H.Essers).

De uitrol van deze nieuwe verbinding kwam in een stroomversnelling door de coronacrisis. “Verschillende landsgrenzen worden in crisistijden als deze gesloten,” aldus Hanno Reeser. “Treintransport kan echter vrijwel ongehinderd blijven plaatsvinden en is in die zin een betrouwbare oplossing om de supply chain van onze klanten te waarborgen. We kunnen uiteenlopende goederen en quasi alle gevarengoedklassen transporteren. Ook het vervoer van vloeibaar bulktransport van onze dochteronderneming Huktra.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo