blank

Hyundai levert eerste trucks op waterstof in Zwitserland

De eerste tien Hyundai H2 Xcient waterstof-elektrisch aangedreven trucks zijn onderweg naar Zwitserland. Over vijf jaar moeten er maar liefst 1.600 van deze trucks in het Alpenland rondrijden.

Op de IAA 2018 kondigde Hyundai aan dat het 1.000 vrachtwagens met brandstofcellen zou leveren aan een consortium van Zwitserse bedrijven. De levering van de eerste voertuigen was gepland voor eind 2019, maar het project heeft wat vertraging opgelopen. Niet zozeer, want de eerste voertuigen lijken klaar te zijn om hun eerste runs in Zwitserland te maken. Hyundai Hydrogen Mobility leaset de waterstoftrucks aan verschillende transport- en logistieke bedrijven. De eerste 50 exemplaren worden nog dit jaar uitgeleverd.

Zwitserland is dus het eerste Europese land waar de H2 Xcient op grote schaal wordt ingezet. De waterstof-elektrisch aangedreven vrachtwagens gaan er onder meer de bevoorrading van grote supermarktketens voor hun rekening nemen. Een eigen netwerk van vulstations ontwikkeld door het Zwitserse waterstofbedrijf H2 Energy moet ervoor zorgen dat de trucks van waterstof worden voorzien.

De Hyundai H2 Xcient heeft twee 95 kW parallel gemonteerde brandstofcellen . Zeven waterstofreservoirs met een totale opslagcapaciteit van circa 34 kg waterstof zorgen voor een actieradius van ongeveer 400 kilometer. Het tanken van waterstof duurt niet langer dan 20 minuten.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo