Hyzon opent een fabriek in Nederland

Nederland zal kunnen bogen op een extra vrachtwagenproducent, aangezien in Groningen een fabriek zal worden geopend voor de productie van de door Hyzon Motors voor de Europese markt ontwikkelde waterstoftruck.

Hyzon Motors is een van de (vele) technologische starters die een revolutie in het wegvervoer willen doorvoeren en een nul-emissie-aandrijvingstechnologie willen introduceren. Het Amerikaanse bedrijf heeft al verschillende concepten voor waterstoftrucks gepresenteerd, maar tot nu toe zijn dit alleen computergegenereerde beelden. Deze keer lijkt het bedrijf meer concrete projecten te starten voor de Europese markt, aangezien het op zijn website twee concepten presenteert die gebruik maken van DAF-chassis en -cabines: een vrachtwagen van 12 tot 18 ton op basis van de LF en een trekker op basis van de XF. In de Verenigde Staten doet Hyzon hetzelfde met de Ford F650/F750. Een dergelijke strategie maakt het uiteraard mogelijk om veel sneller te gaan, wat precies is waar Hyzon in Europa naar streeft.

Hyzon heeft onlangs in Nederland een dochteronderneming opgericht, Hyzon Motors Europe, in samenwerking met Holthausen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de levering van brandstoffen en meer recentelijk in het ombouwen van emissievrije voertuigen. De twee partners hopen voor het einde van 2021 hun eerste waterstofvoertuigen te kunnen produceren en streven naar een jaarlijkse productie van 500 eenheden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo