Levenstond kiest voor Scania XT

Levenstond koos voor 10 stuks nieuwe Scania XT. Bij het bedrijf uit Riemst ligt de focus op grond- en afbraakwerken, maar ook op transport voor derden in de bouw- en landbouwsector.

Levenstond groeide uit tot een onderneming die vandaag een wagenpark van maar liefst 72 vrachtwagens telt. Dat het bedrijf voor de vervanging van 10 bestaande voertuigen opnieuw bij Scania ging aankloppen, is volgens bedrijfsleider Gert Levenstond geen toeval. “Scania XT’s zijn gewoonweg robuuster dan vrachtwagens van andere merken. Hun chassis is stevig, de onderdelen zijn van topkwaliteit en ze zijn bijzonder duurzaam en betrouwbaar.” De nieuwe vrachtwagens worden vooral ingezet voor bulktransport, als kiepwagens in de bouw en in steengroeves, maar de eerste werd al in oktober ingezet voor de suikerbietencampagne. Met drie chauffeurs heeft hij 7 dagen op 7 en 24 uur per dag dienst gedaan om bieten van het veld naar de suikerfabriek te brengen. Hij heeft ondertussen al meer dan 125.000 kilometer op de teller.

De nieuwe Scania XT’s zijn uitgerust met luchtvering op de vooras. “Dat scheelt als je de hele dag achter het stuur moet zitten, en bovendien zorgt het er ook voor dat je de rijhoogte vooraan kan aanpassen als dat nodig is”, zegt Gert Levenstond nog.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Constructie Tafel Scania in spectaculaire groeve met topondernemers

De Groene Tafel is terug, ditmaal in een compleet andere omgeving en gefocust op het bouwsegment. We bekijken hoe deze krachtpatsers functioneren in ruwer gebied en wat De Ceuster & Co en Bouwmaterialen Delgouffe zelf te zeggen hebben over hun voertuigen. De bouwsector is allesbehalve standaard. En dat geldt ook voor de vrachtwagens die hiervoor […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo