Logistics in Wallonia publiceert jaarverslag 2019

In haar jaarverslag 2019 presenteert Logistics in Wallonia haar resultaten en kondigt ze ambitieuze doelstellingen voor 2020 aan, zowel wat betreft de projecten als de te behalen resultaten in het kader van de strategie ‘Duurzame logistiek en mobiliteit 2030’.

Het jaar 2019 was een rijk jaar voor de logistiek in Wallonië, maar het was niet beperkt tot de oprichting van bedrijven of projecten met betrekking tot China. Logistics in Wallonia is dan ook opgetogen over een mooie dynamiek rond haar projecten in verband met innovatie (vijf nieuwe gelabelde projecten), netwerking en de internationale promotie van de Waalse logistieke sector.

Afgelopen mei lanceerde Logistics in Wallonia op haar (virtuele) Algemene Vergadering een nieuwe strategie ‘Logistiek en Duurzame Mobiliteit 2030’. Zoals directeur Bernard Piette uitlegt, “wil deze nieuwe strategie concreet gestalte geven aan het engagement van de Waalse transport- en logistieke spelers voor een activiteit die meer respect heeft voor het milieu. De Waalse logistieke sector sluit dus aan bij de ambities van het Akkoord van Parijs, maar ook, meer lokaal, bij de visie van FAST en de regionale beleidsverklaring van de Waalse regering. De ambitie is sterk, met een uitgesproken wil om de CO2-uitstoot in 2030 met 55% te verminderen op basis van de cijfers van 1990. »

Om dit te bereiken zal Logistics in Wallonië op drie fronten optreden:

  • de positionering van de supply chain als hefboom voor het concurrentievermogen binnen de Waalse bedrijven;
  • Het stimuleren van alternatieve vervoerswijzen en -middelen en groenere logistieke apparatuur/gebouwen;
  • De perifere omstandigheden waardoor de overheid een gunstige context kan creëren voor de ‘vergroening’ van de vervoers- en logistieke activiteiten.

 

Logistics in Wallonia is ook verheugd te kunnen vaststellen dat vijf nieuwe innovatieprojecten die een antwoord bieden op deze uitdagingen in 2019 zijn gelabeld en dat 59 bedrijven zich hebben geëngageerd om hun supply chain beter te organiseren via het programma Diagnostics 360° Supply Chain. Vier extra bedrijven hebben hun Lean & Green ster gekregen en negen bedrijven zijn al betrokken bij het MultiModalWallonia programma.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo