Nederland kan volgend jaar tellen op 550 Super ecocombi’s

In een rapport van CE Delft en Buck Consultants wordt aangekondigd dat Nederland volgend jaar in theorie meer dan 550 Super Ecocombi’s (32m lang) zou kunnen hebben. En in België?

Het rapport van de consultants geeft aan dat er in Nederland mogelijkheden zijn voor deze superwegsets en dat er inderdaad testen zullen worden uitgevoerd, waarbij uiteraard ook de veiligheids- en infrastructuurvraagstukken moeten worden onderzocht. De super-ecocombi zou voornamelijk geschikt zijn voor de tuinbouw en groepagesector, maar ook voor bouwmaterialen, containers, verpakkingen of afval. De super eco-combi’s zijn 32m lang, wat 7 m langer is dan de ‘gewone’ eco-combi’s. Er zijn momenteel meer dan 2.000 ecocombi’s van 25,25m lang in Nederland.

In België hebben 56 bedrijven met 186 ecocombi’s een vergunning voor Vlaanderen, bevestigt Febetra. In Wallonië hebben 9 transporteurs 23 vergunningen, elk voor een specifiek traject (cijfers voor 2019). België bevindt zich dus nog steeds in een “pilootproject”-fase met betrekking tot “gewone” ecocombi’s. De super ecocombi’s zullen voor later zijn,… of niet.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo