Sitra Nederland kiest voor CNG-trucks van Scania

Sitra investeert in haar eerste drie Scania-vrachtwagens op CNG om tegemoet te komen aan de noden van haar Nederlandse klant Cosun Beet Company. Een duurzame oplossing, zeker in combinatie met het uit suikerbiet geproduceerde biogas.

Naast haar warehousing- en cross-docking activiteiten concentreert Sitra zich op geconditioneerd transport op paletten van afgewerkte voedingswaren, tanktransport voor vloeibare levensmiddelen en bulktransport van poeders zoals bloem en suiker. Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) is een van de klanten in deze laatste sector die beroep doet op Sitra. Voor het Nederlandse bedrijf zal Sitra voortaan een beroep doen op drie Scania R410 CNG trucks. Ze zullen worden ingezet voor transport van suiker vanuit Dinteloord en Groningen.

“We zetten al jaren in op duurzaamheid, waarbij we in samenspraak met onze klanten steeds duurzame oplossingen proberen uit te werken. Als grote speler in de transportwereld zijn we ons bewust van de impact op het milieu, en proberen we steeds onze ecologische voetafdruk te verbeteren. Naast het feit dat we een jonge en moderne Euro 6 vloot hebben, hebben we bepaalde trucks die op HVO rijden, en hebben we maar liefst 20 miljoen jaarlijkse kilometers kunnen omzetten naar het spoor. Daarnaast voorzien we ook energievriendelijke technologie wat onze cleaning- en cross-dock activiteiten betreft, waarbij we steeds proberen groene energie verder uit te bouwen,” verduidelijkt Nicolas Saelens de aanpak van Sitra.

“Wat de CNG-technologie betreft, hadden we tot nu toe nog weinig ervaring, omdat we in het verleden verhalen hoorden over weinig performante motoren, een must voor bulktransport met een PTO-aangedreven compressor. We denken daarom dat we met de 410 pk sterke Scania’s eindelijk een goede oplossing gevonden hebben die duurzaamheid en kracht weet te combineren,” aldus Saelens.

Cosun Beet Company produceert ook biogas, de basis van CNG. Het bedrijf bouwde zelfs een CNG-station om het gas te gebruiken voor het transport van zijn producten. “Ideaal eigenlijk, bij het laden en lossen van grondstoffen zullen we ook kunnen tanken. We zijn dus duurzaam onderweg en verliezen ook nog eens minder tijd aan de pomp,” vertelt Saelens.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Constructie Tafel Scania in spectaculaire groeve met topondernemers

De Groene Tafel is terug, ditmaal in een compleet andere omgeving en gefocust op het bouwsegment. We bekijken hoe deze krachtpatsers functioneren in ruwer gebied en wat De Ceuster & Co en Bouwmaterialen Delgouffe zelf te zeggen hebben over hun voertuigen. De bouwsector is allesbehalve standaard. En dat geldt ook voor de vrachtwagens die hiervoor […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo