31% van het cabotagevervoer in Duitsland in strijd met de wet, volgens een controle

Op 20 augustus jl. hebben de Duitse federale diensten (BAG) een uitgebreide operatie uitgevoerd om toezicht te houden op het wegvervoer, en met name op de voorwaarden waaronder het cabotagevervoer wordt georganiseerd. Van de 124 gecontroleerde gevallen waren er 39 in overtreding, d.w.z. 31,4%.

De operatie mobiliseerde 96 inspecteurs op 23 verschillende locaties, met een zekere voorliefde voor grote logistieke centra (waaronder verschillende magazijnen van Amazon, het enige bedrijf dat in het persbericht wordt genoemd), productielocaties (met name in de houtsector) en gericht afvalverkeer in Beieren en Thüringen. 124 van de 618 gecontroleerde voertuigen hadden daadwerkelijk cabotage uitgevoerd, en 39 daarvan maakten zich schuldig aan een of andere inbreuk. Bovendien is het interessant om te horen dat de BAG van mening is dat de cabotageactiviteiten in de gebieden en regio’s die in het verleden werden gecontroleerd, aanzienlijk zijn afgenomen.

Bovendien heeft deze grootschalige controleoperatie ook 31 inbreuken op 122 controles op het gebied van het sociaal recht aan het licht gebracht. De BAG wijst er echter op dat, aangezien de controles doelgericht waren, de verkregen resultaten niet als representatief voor de algemene situatie kunnen worden beschouwd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo