Peugeot lanceert e-Boxer

Enkele weken na de elektrische versie van de Expert kondigt Peugeot de elektrische versie van zijn grootste utiliteitsmodel, de Boxer, aan. Deze is vanaf het vierde kwartaal van 2020 leverbaar, maar de prijzen zij nog niet bekend gemaakt.

Zoals nu de norm is geworden, zijn de batterijen onder de vloer geplaatst, zodat de gewichtsverdeling optimaal blijft en het laadvolume blijft behouden. Als gesloten bestelauto is de Peugeot e-Boxer leverbaar met keuze uit drie wielbases (3,00 m, 3,45 m en 4,04 m), vier lengtevarianten (L1, L2, L3 en L4) en drie hoogtevarianten (H1, H2 en H3). In totaal zijn er vijf carrosserievarianten, met een inhoud van 8 tot 17 m3 en een laadvermogen tot 1.890 kg (afhankelijk van de versie). De chassis cabine-uitvoering is leverbaar met enkele (L2, L3 en L4) of dubbele cabine (L3), en er bestaat ook een plancher Cabine-versie (L3 en L4). Enkel de 4-tonsuitvoeringen is begrensd op 90 km/u, de overige versies zijn begrensd op 110 km/u.

De e-Boxer kenmerkt zich door een modelspecifieke achteruitkijkspiegel, maar de achteruitrijcamera is optioneel, net zoals andere veiligheidssystemen zoals Active Safety Brake, Line Crossing Alert, het lezen van snelheids- en verbodsborden, Blind Spot Monitoring System, Grip Control & Hill Descent Control of Rear Traffic Alert.

De e-Boxer heeft een elektromotor met een vermogen van 90 kW (122 pk) en een koppel van 260 NmDe aandrijflijn is voorzien van een energieterugwinningssysteem. Dat wordt geactiveerd tijdens het remmen en ook als de bestuurder het ‘stroompedaal’ loslaat.

De L1- en L2-uitvoeringen zijn leverbaar met Lithium-Ion batterijen van 37 kWh en hebben een actieradius van maximaal 200 km (voorlopige waarde) volgens de WLTP-testcyclus . De L3- en L4-uitvoeringen (evenals de L2 Chassis Cabine) zijn voorzien van een 70 kWh batterijpakket met een actieradius van max. 340 km (voorlopige waarde, ook volgens WLTP-testcyclus).

Het opladen van de batterij kan met type 2-stekkers (voor wisselstroom) en combo CCS 4 (voor snelladen met gelijkstroom). De e-Boxer is standaard uitgerust met een dubbele on-board-lader (éénfase 7 kW en driefase 22 kW).

Aan een 50 kW snellader wordt b.v. in een uur 80 % van de laadcapaciteit bereikt. Aan een 22 kW wallbox neemt een volledige oplaadbeurt 5 uur (37 kWh batterij) of 9 uur (70 kWh batterij).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo