Amazon bestelt 1800 elektrische Mercedes vans

De Amerikaanse e-commerce-gigant Amazon heeft de grootste bestelling tot nu toe geplaatst voor de nieuwe eSprinter en eVito bij Mercedes-Benz Vans: meer dan 1.800 stuks die geleidelijk aan in Europa zullen worden ingezet.

In Duitsland heeft Amazon sinds 2015 een logistieke dochtermaatschappij, Amazon Logistics Germany. Het exploiteert een netwerk dat binnenkort vier sorteercentra en 24 distributiecentra zal omvatten. Het afgelopen jaar heeft de onderneming haar eigen vloot in gebruik genomen om die van haar onderaannemers aan te vullen. Voor deze vloot heeft Amazon, volgens een model dat klaarblijkelijk zal worden uitgebreid naar andere Europese landen, zojuist 600 eVito bestelwagens en meer dan 1.200 eSprinters besteld.

Daarnaast heeft Mercedes-Benz Vans de inspanningen van Amazon Logistics Duitsland ondersteund door de bouw van een laadinstallatie in het distributiecentrum in Bochum door Fahrzeug-Werke Lueg AG, die als ‘servicepartner’ van Mercedes-Benz Vans opereert, te coördineren. Een tweede centrum in Essen werd afgelopen juli ingericht. De 340 laadperrons maken het tot de grootste faciliteit in zijn soort in Europa, volgens Mercedes-Benz.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo