Britse regering onthult plannen voor elektrische bovenleiding voor snelwegen

In Groot-Brittannië werd deze week een plan onthuld voor de installatie van bovenleidingen voor elektrische trucks op de Britse snelwegen. Het plan met een vermoedelijke kost van ongeveer 19,3 miljard GBP is een onderdeel van het streven naar een nul-uitstoot van koolstof tegen 2050. Indien het plan wordt goedgekeurd dan zal een 80 miljoen GBP-pilootproject worden uitgerold over 40 mijl op de M180 tussen de A156 en de M18 in South Yorkshire.

Deze wegstrook heeft een bijzonder hoog aantal vrachtwagens van een naar de haven van Immingham port en de verschillende nationale distributiecentra in de buurt. Het plan werd ingediend na een studie gepubliceerd door het Centre for Sustainable Road Freight om de uitstoot van het wegtransport drastisch te verminderen. Elektrische trucks zouden op snelwegen hun energie kunnen aftakken van de bovenleiding met behulp van een pantograaf.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo