DB Schenker neemt 7 Volvo FL Electric in gebruik in Oslo

DB Schenker heeft van de Noorse premier Erna Solberg de sleutels van zijn allereerste Volvo FL Electric ontvangen. Er volgen in Oslo nog zes gelijkaardige modellen met nul-emissie.

In de Noorse hoofdstad streeft DB Schenker ernaar om in de nabije toekomst geen directe CO2-uitstoot in de stadslogistiek te bereiken vanaf de Oslo City Hub. Eind 2020 zal de Oslo City Hub uitsluitend met elektrische voertuigen rijden. Het is tegen deze achtergrond dat de eerste van zeven Volvo FL Electric auto’s net is afgeleverd bij de Oslo City Hub. Het voertuig zal werken met elektriciteit die lokaal wordt opgewekt door waterkrachtcentrales en dus op een hernieuwbare manier. De investering wordt gesteund door het Noorse energieagentschap Enova.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo