De beurzen Logistiek & Automation en Empack zouden moeten plaatsvinden

Febelux, de beroepsfederatie van de Live Communication sector in België en Luxemburg, wijst erop dat, in overeenstemming met het nieuwe ministeriële besluit, beurzen opnieuw kunnen plaatsvinden volgens de regels van het handelsprotocol dat vanaf 1 september van kracht is.

Concreet betekent dit dat de vakbeurzen Logistiek & Automatisering, waarvoor Transportmedia de belangrijkste perspartner is, en Empack inderdaad moeten plaatsvinden. Juridisch gezien vertaalt dit zich als volgt: Artikel 4 van het ministerieel besluit van 30 juni 2020 inzake noodmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, wordt vervangen door de volgende tekst:
“Onverminderd artikel 5 voeren ondernemingen en verenigingen die goederen of diensten aan consumenten aanbieden en, vanaf 1 september 2020, organisatoren van handelsbeurzen, met inbegrip van tentoonstellingen, hun activiteiten uit overeenkomstig het protocol of de minimumvoorschriften die op de website van de bevoegde overheidsdienst zijn meegedeeld. »

Nadine Francus, Group Event Director van de beursorganisator easyfairs: “Het aantal exposanten en bezoekers zal niet beperkt zijn, omdat we met tijdslots zullen werken om altijd onder het maximaal mogelijke aantal personen te zitten, afhankelijk van de beschikbare m2. En aangezien de Mechelense Nekkerhal ongeveer 16.000 m2 beslaat en over de nodige ventilatiesystemen beschikt, zullen we dit perfect aankunnen. Uiteraard zullen we de veiligheidsvoorschriften strikt moeten naleven en zullen we dus te allen tijde moeten weten hoeveel mensen er ter plaatse zijn en wie er op de beurs aanwezig is. Easyfairs heeft de middelen om dit alles perfect te monitoren. »

De gids voor de heropening van winkels, met een rubriek over de beurzen, is te vinden op de website van de FOD Economie.

(Archieffoto)

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo