Den Hartogh viert 100-jarig bestaan

Het Nederlandse transportbedrijf Den Hartogh vierde afgelopen donderdag officieel haar honderdjarig bestaan. Op vrijdag 27 augustus 1920 maakte Jacobus den Hartogh zijn eerste reis in een… binnenschip.

Den Hartogh is dus begonnen met haar activiteiten als multimodale vervoerder, zoals het toen nog niet bekend was. Jacobus den Hartogh richtte al snel een regelmatige bezorgdienst op tussen Hillegom (waar het gevestigd was) en de steden Haarlem en Leiden. De eerste vrachtwagen, een Ford T, volgde in 1924 en de familie Den Hartogh heeft nog steeds een heel bijzondere band met dit voertuig gehad, omdat ze tot 2016 een museum uitbatten dat volledig gewijd was aan de Ford T.

Na de Tweede Wereldoorlog begon het bedrijf al in een vroeg stadium andere transportbedrijven (en hun vergunningen) over te nemen om de groei te waarborgen. In 1963 bouwde Den Hartogh zijn eerste magazijn en met de komst van de nieuwe generaties zette het bedrijf zijn internationalisering voort. Met name in België, waar Den Hartogh achtereenvolgens St. Anna Transport in Berlare (1970), Het Hageland in Kaggevinne zes jaar later en CTL in Brussel in 1980 overnam. In totaal 26 licenties, gegroepeerd in een gloednieuwe site van 30.000 m² in Zele.

Vandaag de dag is Den Hartogh gevestigd in 23 verschillende landen en heeft het meer dan 1700 mensen in dienst, waarvan ongeveer 140 in Zele. De vloot bestaat uit bijna 600 vrachtwagens (waarvan 84 in België), 400 tankopleggers en meer dan 24.000 tankcontainers van verschillende types.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo