Febetra smeekt de gewesten het eens te worden over het mobiliteitspakket

De wetgevingsteksten met betrekking tot het mobiliteitspakket zijn op 31 juli in het Publicatieblad van de Europese Unie gepubliceerd. Aangezien Europa de lidstaten een zekere speelruimte biedt voor bepaalde punten met betrekking tot de toegang tot de markt en de toegang tot het beroep en aangezien de toegang tot de markt een regionale bevoegdheid is, vraagt Febetra de drie gewesten om een interregionale overeenkomst te sluiten om een verdere kakofonie te voorkomen.

De lidstaten hebben bijvoorbeeld een zekere speelruimte bij het bepalen van de wijze waarop de financiële draagkracht kan worden aangetoond en van het niveau van de financiële draagkracht die vereist is voor een vervoersonderneming die alleen lichte voertuigen met een MTM van minder dan 2,5 ton gebruikt, of die een nationale voor- of natraject in het kader van het gecombineerd vervoer al dan niet als cabotagevervoer moet worden beschouwd. “Verschillende normen en modaliteiten voor Vlaamse, Waalse en Brusselse transporteurs zouden niemand echt ten goede komen”, zegt Philippe Degraef namens Febetra. De nieuwe regels zullen echter niet eerder dan 18 (markttoegang) of 21 maanden (specifieke regels voor bestelwagens) in werking treden.

Lees alles over FEBETRA

FEBETRA

video

Dag van de Chauffeur 2021 – Passion4Trucks Roadshow 2021

9 december 2021 is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Hoogste tijd om ook in België alle vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje te zetten. Want zonder deze hardwerkende mannen en vrouwen komen al die levensmiddelen, bouwmaterialen, pakketten, kleding en bestellingen nergens aan. Vrachtwagenchauffeurs: bedankt! Daarom willen we samen met heel veel bedrijven talrijke acties organiseren om deze boodschap […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo