Fiat Professional ontwikkelt autonome LCVs met Waymo-technologie

Fiat Chrysler Automobile en Waymo breiden hun samenwerking op het vlak van autonome voertuigen uit en tekenen een exclusieve overeenkomst voor lichte bedrijfsvoertuigen. Waymo zal zich inzetten om haar autonome autotechnologie niveau 4 in alle FCA-producten te voorzien.

FCA was de eerste autoproducent die in 2016 met Waymo een partnership aanging. Dit partnerschap heeft geresulteerd in de oprichting van de eerste commerciële dienst voor autonoom rijden zonder chauffeur aan te bieden en om realistische experimenten uit te voeren in verschillende geografische regio’s en klimatologische omstandigheden.

In eerste instantie zal het Waymo Driver L4 systeem worden geïntegreerd in de Ram ProMaster (de Noord-Amerikaanse versie van de Fiat Ducato), maar FCA heeft Waymo eveneens geselecteerd als exclusieve partner voor de L4 autonome autotechnologie voor al haar modellen

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo