Nikola betreedt de markt voor vuilnisophaling

De Amerikaanse fabrikant Nikola Motors gaat zijn gamma elektrische trucks uitbreiden met vuilniswagens. Het heeft net een eerste order voor 2.500 eenheden ontvangen van Republic Services, de op één na grootste afvalinzamelaar in de Verenigde Staten.

Het nieuwe model van Nikola, dat nog geen naam heeft gekregen, zal gebaseerd zijn op het technische platform van de Nikola Tre, het cab-over model voor de Europese markt. Nikola zal het voertuig als chassis-cabine leveren aan Republic Services, die verantwoordelijk zal zijn voor de montage van de bovenbouw. Met accu’s met een capaciteit van 720 kWh moet de truck een bereik van 150 mijl en 1200 containerliften bieden. De eerste tests op de weg beginnen in 2022 en Nikola Motors hoopt in 2023 met de productie te kunnen beginnen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo