Van Oirschot bouwt nieuw magazijn in Herentals

De firma Van Oirschot, een familiale groothandel in verwarmings- en installatiemateriaal, investeert momenteel in de bouw van een nieuw magazijn in Herentals. Dit betekent quasi een verdubbeling van de opslagcapaciteit. 

Vanuit het magazijn van Van Oirschot in Herentals worden in Aartselaar, Bilzen, Gosselies, Herentals, Houthalen, Lokeren, Sint-Katelijne-Waver, Wijnegem, Wilsele en Wommelgem dagelijke beleverd. Echter schurkt het 9.500 m² grote distributiecentrum al enige tijd tegen de maximumcapaciteit aan, omdat Van Oirschot al 10 jaar bezig is met het uitbreiden van zowel het productaanbod als het geografische bereik. “Tien jaar geleden stapten we in de wereld van de ventilatie. In 2016 werd de distributie van sanitaire producten opgestart. Vandaag de dag verkoopt Van Oirschot alles wat men in een residentiële omgeving nodig heeft op het vlak van centrale verwarming, ventilatie en sanitair.” schetst CEO Sven Machielsen. “Eens het logistieke apparaat klaar is voor de toekomst, gaan we resoluut voor verdere regionale diversificatie. Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen en een verdere ontginning van de Waalse markt staan hoog op het verlanglijstje.”

Deze investering van ruim 15 miljoen euro zou tegen medio 2021 operationeel moeten zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo