VIL-studie : ‘Social Distancing’ kits werken!

Over een periode van vier maanden liet de VIL haar leden meer dan 1000 tests uitvoeren met vijf kits om de naleving van de regels voor sociale afstand op de werkplek te waarborgen. De resultaten tonen aan dat deze systemen over het algemeen effectief zijn, maar wijzen ook op enkele beperkingen in het gebruik ervan.

Vijf leveranciers leverden complete kits voor dit onderzoeksproject: vier gebruiken een badge die aan een lanyard en/of aan een clip op de kleding is bevestigd (Flanders Make, Pozyx, Crescent/Option en Lopos), terwijl de vijfde (Rombit) gebruik maakt van een polsband. Alle apparaten maken gebruik van ultrabreedbandtechnologie om de afstand tussen twee personen te meten, maar de locatie van het apparaat heeft onvermijdelijk invloed op de nauwkeurigheid van de meting.

In het algemeen lijken alle vijf de toestellen effectief te zijn: het percentage alarmen wanneer de afstand minder dan 1,5 m bedraagt, varieert tussen 75 (Flanders Make) en 90% (Rombit), maar dit percentage neemt in sommige gevallen af, bijvoorbeeld wanneer twee personen achter elkaar of naast elkaar werken (in het geval van de armband, afhankelijk van het feit of deze om de linker- of rechterpols is geplaatst). Naast overwegingen met betrekking tot de ergonomie en het gebruiksgemak (gewicht, signaalsterkte, enz.) doet de studie een reeks aanbevelingen op basis van de feedback van de gebruikers: lanyards zijn bijvoorbeeld niet wenselijk in bepaalde werkomgevingen waar ze de bewegingen van de operator kunnen hinderen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo