Volta Trucks: weer een nieuwe 100% elektrische constructeur

Het project werd drie jaar geleden aangekondigd en krijgt nu gestalte : de Volta Zero elektrische truck wordt volgende week op een virtueel evenement onthuld. Dit is weer een nieuwe truckconstructeur die de overgang van het stedelijk vervoer naar nul-emissie wil versnellen.

Achter de Volta Zero zit Volta Trucks, een Zweedse start-up die officieel is opgericht in 2019, maar waarvan de onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten in 2017 zijn gestart. De Volta Zero heeft de vorm van een 16-tons bakwagen met een volledig heruitgevonden cabine, waarbij de chauffeur centraal en op een veel lagere hoogte zit dan in een traditionele stedelijke truck. Volta Trucks gaat er ook prat op een belangrijke bijdrage te leveren aan de veiligheid van kwetsbare weggebruikers dankzij een bijzonder breed gezichtsveld van 220 graden.

Mechanisch gezien is de Volta Zero gebaseerd op een 100% elektrisch platform en heeft een bereik van 150 tot 200 kilometer. Technische details (motor, transmissie, accu’s en oplaadtijd) worden op 3 september onthuld. Het eerste prototype, dat momenteel wordt geassembleerd, heeft echter al het koeriersbedrijf DPD overtuigd, dat het volgend jaar in de Ultra Low Emission Zone (ULEZ) in Londen zal testen. Naar verwachting zullen binnenkort nog meer proefprojecten in Scandinavië worden aangekondigd,

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo