Alexey Dachkevitch is Dé Gouden Ridder van de Weg 2020

Alexey Dachkevitch behaalde de hoogste score bij de uitdagende behendigheidsproeven, samengesteld door de afdeling Preventie & Risicobeheer van TVM Belgium, in het kader van de finale van de wedstrijd ‘Gouden Ridder van de Weg 2020’. Een puike prestatie voor de jongste deelnemer die al tien jaren schadevrij rijdt voor Schenk Tanktransport.

De winnaar werd op zaterdag 5 september 2020 officieel bekendgemaakt tijdens de tv-uitzending ‘Passion4Trucks Roadshow’ op Kanaal Z. Zeven beroepschauffeurs legden met een trekker en aangekoppelde trailer het behendigheidsparcours af dat bestond uit drie proeven: vooruit en achteruit slalommen, een ballon doorprikken en aandokken, waarbij de chauffeur zo dicht mogelijk bij de kade moest stoppen. De jury bestond uit Bruno Nijs, Kurt Vandevelde en Marc Van Grootel van Preventie & Risicobeheer van TVM Belgium.

Alexey vond de behendigheidsproef “heel plezant, maar niet zo moeilijk”. “Het is tenslotte onze job”, zo zegt hij. “De tegenstanders hadden allemaal kunnen winnen, uiteindelijk kwam het aan op enkele centimeters. Er was dus, net als op de baan, wel wat geluk mee gemoeid: als chauffeur kun je nog zo goed opletten op de weg, je hebt nooit alles in de hand. Soms heb je ook gewoon wat ‘chance’ nodig.”

De overige finalisten waren Wim Dedeurwaerder, Koen Delbare, Vincent Cariaux, Jacques Rodrique, Geert Vermeersch en Roger Verstichel. “Allemaal een krak in hun vak”, meent TVM, “want met elk tien jaren zonder schade op hun teller mogen ze zich allemaal Gouden Ridders van de Weg noemen.”

 

Lees alles over TVM Belgium

TVM Belgium

video

TVM Ridders van de Weg 2021 – Passion4Trucks Roadshow

Net als in 2020 heeft TVM Belgium besloten zijn ridder te selecteren in het kader van het programma passion4Trucks van Transportmedia. De finale vond deze zaterdag plaats, en Jean-Pierre Mees heeft na een spannende finale de titel van Gouden Ridder van de Weg 2021 veroverd. De volledige reportage wordt eind juni en begin juli op […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo