Bleckmann zet Hikrobot carriers in voor Superdry

Bleckmann gaat het gebruik van robotsystemen uitbreiden in het fulfilmentcentrum van Superdry in Grobbendonk. Tijdens de testfase werden twintig Hikrobot ingezet op zo´n 12.000 pick-locaties, waardoor de orderpick- en retourverwerkingsefficiëntie verdubbelde.

Na het succes van het gezamenlijke pilotproject, waarbij Hikrobot carriers werden ingezet voor het afhandelen van e-commerce-orders en het verwerken van retouren, gaan Superdry en Bleckmann de automatisering uitbreiden in Grobbendonk. “Naast de verwachte algemene boost in logistieke efficiëntie is de put-away gestegen met maar liefst 400%, zonder achteruitgang in de resultaten voor picking. Bijkomend voordeel is dat we minder afhankelijk zijn van manuele arbeid door het gebruik van robotsystemen. Dit is een groot gewin in de huidige schaarse arbeidsmarkt. Tegelijkertijd steunt het systeem de magazijnmedewerkers en verbetert het de ergonomie van hun werk. De orderpicker blijft op de plek van het betreffende picking-station waarbij de robot automatisch modulaire pick-walls selecteert en verplaatst naar put-to-light stations. Vervolgens begeleidt het systeem de orderpicker om de juiste artikelen te selecteren en naar behoren te rangschikken voor verzending. Daarbij hoeft hij geen kilometers meer te lopen om de goederen op te halen en orders te picken. Retour gezonden items kunnen eenvoudig worden opgeslagen op de aangegeven locaties. Andere voordelen van het gerobotiseerde goods-to-person-systeem zijn een grotere nauwkeurigheid, lagere kosten per pick en een grotere opslagdichtheid, waardoor er minder magazijnruimte nodig is”, zegt Reinardt van Oel, Chief Operations Officer bij Bleckmann. Volgens hem wordt een investering in robotsystemen ook steeds winstgevender.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo