Bpost wedt op dubbeldekkers

Bpost Groep is van plan om tegen 2030 meer dan 320 dubbeldekkkers aan te schaffen voor het vervoer van post en pakketten, en tegelijkertijd al zijn vrachtwagens geleidelijk aan te vervangen door LNG-voertuigen. De postexploitant is van plan om het aantal afgelegde kilometers tegen 2030 met 30% te verminderen.

Bpost Group heeft zijn eerste dubbeldekkers in gebruik genomen en zal geleidelijk aan zijn volledige vloot van gesleept materiaal daarop omschakelen. In de komende tien jaar zullen niet minder dan 320 van dergelijke opleggers worden aangeschaft, waarvan er in het decennium 2030/2040 naar verwachting nog 230 zullen volgen. Ze laten toe om 60% meer pakketten te vervoeren dan een conventionele oplegger (70 rolcontainers in plaats van 44), en in een eerste fase schat bpost dat 30% van de afgelegde kilometers kunnen worden bespaard tegen 2030. Dit lijkt een absolute noodzaak, aangezien de hoeveelheden pakketten sterk toenemen (+78,4% in het tweede kwartaal van 2020). Deze oplossing maakt het ook mogelijk om de groei van het wagenpark te beperken tot 730 vrachtwagens tegen 2030, tegenover bijna 860 zonder debbeldekkers. De eerste vijf eenheden zijn recent in dienst genomen bij de sorteercentra van Luik, Charleroi, Brussel, Gent en Antwerpen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo