Brandweer Antwerpen gaat voor Mercedes-Benz Arocs 5

Bij de vernieuwing van het wagenpark koos Brandweer Zone Antwerpen voor vijf nieuwe Arocs 5 vrachtwagens van Mercedes-Benz voor zijn technische interventieploeg. Daarmee is het de eerste brandweerzone waar deze gloednieuwe vrachtwagenreeks van Mercedes-Benz Trucks wordt ingezet.

“We kozen voor de N3G-uitvoering”, legt majoor Peter Vanspauwen uit. “Dit betekent dat de voertuigen een verhoogde bodemvrijheid genieten, waardoor we probleemloos heel wat verschillende locaties kunnen bereiken. Voor locaties die nog meer geaccidenteerd zijn – zoals onverharde vlaktes en veldwegen – werden twee voertuigen met HAD uitgerust. Deze inschakelbare hydraulische voorwielaandrijving biedt de nodige extra trekkracht die dergelijke interventies vereisen. Eigenlijk zijn het moderne en meer performante uitvoeringen van onze oude 4×4-voertuigen. Intussen hebben de vijf Arocs zich al in het veld mogen bewijzen. Met succes, wat aantoont dat we opnieuw voertuigen in huis hebben waarop we kunnen vertrouwen.”

Mercedes-Benz Trucks is een graag geziene leverancier bij brandweerkorpsen in heel Europa, en domineert de markt van de autopompen. In de zone Antwerpen is 70% van het wagenpark een Mercedes (dit omvat ongeveer 130 voertuigen: personenwagens, brandweer- en vrachtwagens, hoogwerkers en zelfs een bus).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo