BTB-ABVV: “Nieuwe sociale dumpingpraktijken”.

De vakbond BBT-ABVV stelt nieuwe praktijken aan de kaak die sociale dumping bevorderen door bedrijven die de nieuwe Europese regels inzake rij- en rusttijden willen omzeilen.

Ter herinnering: de vervoersondernemingen moeten ervoor zorgen dat hun chauffeurs om de vier weken naar hun woonplaats of naar het operationele centrum van de werkgever kunnen terugkeren om hun wekelijkse rusttijd te beginnen in de lidstaat waar hun werkgever is gevestigd. De BTB heeft ‘uit verschillende bronnen’ documenten verkregen die zouden bewijzen dat sommige werkgevers hun chauffeurs een document laten ondertekenen waarin zij verklaren dat zij niet naar huis of naar het operationele centrum van de werkgever willen terugkeren. “De wetgeving laat geen ruimte voor twijfel,” zegt Frank Moreels, voorzitter van de BTB. “Elke chauffeur moet om de vier weken naar huis en kan dus niet wekenlang van huis wegwerken. Dit soort documenten laat zien dat deze louche werkgevers er alles aan doen om hun moderne slavernijpraktijken voort te zetten. »

De UBT heeft daarom een eerste klacht ingediend bij de inspectiediensten in België.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo