BTB werkt haar zwartboek over belgische parkings bij

De vakbond BTB-ABVV heeft de negende editie van haar ‘zwarte boek’ over Belgische snelwegparkings gepubliceerd. Het is niet verwonderlijk dat het gebrek aan veilige en comfortabele parkeerplaatsen nog steeds schreeuwt, maar er is hoop…

Meer dan driekwart van de beroepschauffeurs is ontevreden over het aantal parkeerplaatsen langs de Belgische autosnelwegen, waarbij het gebrek aan ruimte vooral in de vroege avonduren voelbaar is. Vier van de vijf chauffeurs klagen over een gebrek aan comfort en zeven van de tien over een gebrek aan veiligheid (één op de drie chauffeurs zegt het afgelopen jaar het slachtoffer te zijn geweest van een misdrijf). Het BTB-onderzoek wijst echter op enige vooruitgang: er zijn nu 15 ‘premium’ parkeergarages (met hekken, bewakingscamera’s, verlichting en toiletten) in ons land, waar er in 2007 nog maar één was. Er is echter nog veel werk aan de winkel en de BTB is blij dat de Europese Commissie van veilig parkeren een prioriteit heeft gemaakt (als onderdeel van het mobiliteitspakket). In de drie Belgische gewesten lijkt het daarentegen niet zo snel te gaan als zou moeten, ondanks de beloften van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters om grote budgetten ter beschikking te stellen voor de herinrichting van de autowegparkings. De BTB staat vooral kritisch tegenover de twee ‘groene’ ministers die belast zijn met de mobiliteit in Brussel en Wallonië, die zich “helemaal niets aantrekken van het probleem van de parkeerplaatsen voor vrachtwagens en nog minder van de chauffeurs”.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo