DAF verdubbelt rijbereik CF Electric

DAF Trucks verdubbelt de actieradius van de DAF CF Electric naar meer dan 200 kilometer. Dankzij een nieuwe generatie batterijen wordt bovendien 700 kilo eigen gewicht bespaard. De leveringen gaan begin 2021 van start.

De eerste exemplaren van de CF Electric gingen in 2019 in de verkoop. DAF levert de CF Electric als 4×2 trekker (GCW: 37 ton) en als 6×2 bakwagen met gestuurde naloop-as (GVW: 28 ton). Nieuw is een lithium-ion batterijpakket van de laatste generatie met een capaciteit van 350 kWh (315 kWh effectief), in plaats van 170 kWh. Dit accupakket is ook 700 kilo lichter. De batterij is geheel ingebed in gel, waardoor de temperatuur, ongeacht het weer, altijd tussen de 25 en 40 graden Celsius blijft met belangrijke voordelen voor de levensduur en de constante prestaties van de batterij.

Met zo’n batterijpakket kan de CF Electric meer dan 200 kilometer afleggen. Dit is eveneens een verdubbeling ten opzichte van de eerste generatie. Door tijdens het laden en lossen of tijdens de chauffeurspauze de batterijen bij te laden, wordt het mogelijk dagelijks tot zo’n 500 kilometers af te leggen, zegt DAF. Dat kan, op voorwaarde dat er op verschillende locaties oplaadstations met een vermogen van 250 kilowatt gebruikt kunnen worden. Het volledig opladen van de batterij met zo’n station duurt 75 minuten.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

DAF showt CF Construction 6×4 en 8×4

Niettegenstaande DAF al meerdere jaren marktleider is in het trekker segment in België, zet DAF al geruime tijd sterk in om een gevestigde waarde te worden in de bouwsector. DAF heeft met de CF Construction 6×4 en 8×4 robuuste voertuigen, welke met sprekend gemak inzetbaar zijn op zwaar en geaccidenteerd terrein zoals hier in deze […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo