DAF verdubbelt rijbereik CF Electric

DAF Trucks verdubbelt de actieradius van de DAF CF Electric naar meer dan 200 kilometer. Dankzij een nieuwe generatie batterijen wordt bovendien 700 kilo eigen gewicht bespaard. De leveringen gaan begin 2021 van start.

De eerste exemplaren van de CF Electric gingen in 2019 in de verkoop. DAF levert de CF Electric als 4×2 trekker (GCW: 37 ton) en als 6×2 bakwagen met gestuurde naloop-as (GVW: 28 ton). Nieuw is een lithium-ion batterijpakket van de laatste generatie met een capaciteit van 350 kWh (315 kWh effectief), in plaats van 170 kWh. Dit accupakket is ook 700 kilo lichter. De batterij is geheel ingebed in gel, waardoor de temperatuur, ongeacht het weer, altijd tussen de 25 en 40 graden Celsius blijft met belangrijke voordelen voor de levensduur en de constante prestaties van de batterij.

Met zo’n batterijpakket kan de CF Electric meer dan 200 kilometer afleggen. Dit is eveneens een verdubbeling ten opzichte van de eerste generatie. Door tijdens het laden en lossen of tijdens de chauffeurspauze de batterijen bij te laden, wordt het mogelijk dagelijks tot zo’n 500 kilometers af te leggen, zegt DAF. Dat kan, op voorwaarde dat er op verschillende locaties oplaadstations met een vermogen van 250 kilowatt gebruikt kunnen worden. Het volledig opladen van de batterij met zo’n station duurt 75 minuten.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo