GM wordt aandeelhouder van Nikola

General Motors neemt een belang van 11% in Nikola Motors en zal in eerste instantie de Badger-pickup in eigen fabrieken produceren. Het partnerschap tussen GM en Nikola zal echter veel verder gaan dan een participatie en een eenmalig industrieel partnerschap.

Nikola krijgt met name toegang tot de onderdelenbank van General Motors, waaronder verrassend genoeg ook de Ultium accu en Hydrotec brandstofcelsystemen, die ook in Nikola-trucks zullen worden geïnstalleerd. De Badger blijft een Nikola-product, dat door Nikola op de markt wordt gebracht, en de productie ervan is nu gepland voor eind 2022. De definitieve versie zal begin december worden onthuld.
Laatste verduidelijking: in het persbericht staat dat Nikola Motors een onafhankelijk bedrijf blijft. We kunnen in deze paragraaf tussen de lijnen lezen…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo