Vervoer via binnenvaart tussen North Sea Port en achterland bereikt 58%

Het vervoer van goederen tussen North Sea port naar het achterland via de binnenvaart bleef in 2019 met 4 % toenemen. Dat blijkt uit het tweede onderzoek dat de haven verrichtte bij bedrijven in het hele havengebied.

58% van de goederen wordt in binnenvaartschepen naar of vanuit het achterland vervoerd. Het aandeel van het wegvervoer nam af tot 28% (-2%). Het spoor kende een stijging van 1% tot 10%, en het transhipment was goed voor de resterende 4% (-3%). “Daarmee wordt onze inzet op een groei naar duurzame vervoersmodi beloond”, aldus Daan Schalck, CEO van North Sea Port. “Het vervoer over de binnenwateren zal nog toenemen met de realisatie van het Seine-Scheldeproject waardoor binnenvaartschepen met een laadvermogen van 4.500 ton tot in Parijs kunnen varen.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo