G&V en Rolande openen LNG-tankstation in Antwerpen

Het derde LNG-station van Antwerpen werd zopas geopend door Rolande en G&V Energy Group. Beide partners hebben de joint-venture LNG Solutions Belgium opgericht en willen nu een dekkend LNG-netwerk in België opzetten.

Het eerste LNG-tankstation van G&V en Rolande biest ook CNG aan en is gevestigd aan de rechteroever van de haven in Antwerpen (Kaai 528 Noorderlaan B-2030). “Wij geloven in ‘groener’ transport dat tegelijkertijd rendabel is”, aldus Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “Op dit moment zijn LNG en Bio-LNG daar de aangewezen brandstoffen voor. Doordat wij de volledige keten beheren en een Europese dekking bieden, helpen wij onze klanten echt verder. Niet alleen met duurzaamheid, maar ook op het vlak van winstgevendheid.”

Rolande opende in augustus haar eerste station in Duitsland, en wil samen met G&V verdere stations openen in Habay (op de strategische as Brussel-Luxemburg) en in Waregem. Het nieuwe station in Antwerpen is onderdeel van het BIOLNG4EU project, dat voor 50 % gefinancierd wordt uit het Connecting Europe Facility programma en dat een verdere uitrol van (Bio-)LNG in het wegtransport stimuleert. Als onderdeel van dit project investeert Rolande ook in de productie van Bio-LNG.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo