LMAD platform voor autonome leveringen succesvol getest

De startup ‘Last Mile Autonomous Delivery’ (LMAD) heeft zijn softwareplatform voor robots voor autonome leveringen (ADR – Autonomous Delivery Robots) succesvol ingezet in Finland. Na een test in Parijs vorig jaar, konden klanten van de K-Market supermarkt op de Aalto universiteitscampus in Espoo nu hun online bestelde boodschappen autonoom thuis laten leveren.

De supermarkteigenaar was zo opgetogen over de resultaten dat hij in november opnieuw deelneemt aan een van de volgende pilootprojecten. Daarbij wordt de integratie van andere ADR’s in het flexibele platform onderzocht. Tot nu toe werden toestellen van GIM Robots gebruikt, een partner van LMAD, maar bij de volgende projecten worden ook toestellen van het Franse TwinswHeel toegevoegd. LMAD krijgt steun van EIT Digital, een organisatie van de EU die digitale innovatie moet aanwakkeren.

Autonome leveringen via ADR’s bestaan al in Azië en de VS, en LMAD wil het concept ook in Europa introduceren. Volgens een rapport van McKinsey zullen tegen 2030 bijna 80% van pakjes autonoom geleverd worden door robots of drones. De coronacrisis kan een stroomversnelling betekenen, nu meer mensen online bestellen en contact bij levering proberen te vermijden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo