MAN bereidt werkplaatsen voor op de elektrische revolutie

MAN Truck & Bus wil tegen eind 2020 in totaal 110 servicevestigingen in Europa voorbereiden voor elektrische voertuigen. Eind 2021 volgen 60 extra MAN werkplaatsen. In eerste instantie zal expertise worden opgebouwd op locaties in stedelijke gebieden waar er al een grote hoeveelheid elektrische voertuigen is.

In België werden op dit ogenblik reeds vijf werkplaatsen operationeel klaargestoomd voor de eTGE. MAN Brabant (Kobbegem) en Garage Lockefeer (Sint-Niklaas) zijn bovendien volledig klaar voor het onderhoud en herstelling van de elektrische eTGM. “Hoewel er momenteel slechts een handvol elektrische MAN-voertuigen in Europa rondrijden, zijn we al begonnen met de voorbereiding van onze werkplaatsen met uitgebreide maatregelen voor de nieuwe vereisten voor elektrische voertuigen,” aldus Jan Eike Witt, Senior Vice President After Sales Management bij MAN Truck & Bus. “Op die manier zorgen we ervoor dat onze klanten kunnen vertrouwen op de uitstekende MAN-service die ze gewend zijn en dat ze weten dat hun elektrische voertuigen in bekwame handen zijn.”

Naast de ontwikkeling van de expertise van het personeel zal MAN de werkplaatsen ook voorzien van speciale tools voor hoogspanningssystemen en nieuwe werkpraktijken implementeren om ervoor te zorgen dat er veilig aan elektrische voertuigen kan worden gewerkt. Elke geselecteerde MAN-servicepartner krijgt ook minstens twee opgeleide elektrische specialisten voor voertuigtechnologie. Een gepersonaliseerde onderhouds- en ProfiDrive training, zowel voor klant als werkplaats, wordt eveneens voorzien.

Teruggave van hoogspanningsbatterijen

Voor hoogspanningsbatterijen batterijen gelden specifieke veiligheidsvoorschriften met betrekking tot opslag en transport. “Aangezien de hoeveelheden nog steeds laag zijn en de kosten relatief hoog, voorziet ons concept niet in de opslag of herstelling van batterijen binnen de werkplaatsen. De geretourneerde batterijen zullen volgens de veiligheidsvoorschriften gecentraliseerd worden en naar de fabriek gestuurd”, zegt MAN.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo