Montea bouwt sorteercentrum voor DPD in Vilvoorde

Surfend op de golf van e-commerce investeert DPD 50 miljoen euro aan een volledig geautomatiseerd sorteercentrum in Vilvoorde, op een terrein van Montea. Het wordt het eerste distributiegebouw met twee bouwlagen in België. 

DPD Belgium  wil nog verder investeren in België, omdat het de markt van e-commerce ook in ons land verder ziet groeien. Daarbij investeert de dochteronderneming van de Franse Post 60 miljoen euro aan nieuwe depots in België, waarvan 50 miljoen euro in het nieuwe sorteercentrum van ca 9000 m2. Het terrein waar het gebouw komt, geniet van een uitstekende locatie aan de Tyraslaan vlakbij de afrit Vilvoorde langsheen de Brusselse Ring en nabij diverse invalswegen richting centrum Brussel.

Montea blijft eigenaar van de grond en DPD huurt de grond via erfpacht maar blijft gedurende 27 jaar eigenaar van het gebouw en zal ook investeren in de ontwikkeling ervan. “We zijn bijzonder fier te kunnen meewerken aan het eerste distributiegebouw met twee bouwlagen in België, een innovatie voor de sector die tegemoet komt aan de nood om spaarzaam om te gaan met de schaarse beschikbare ruimte”, aldus Jo De Wolf, CEO van Montea.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo