Nieuwe ‘heavy duty’ versie van de Ford Transit

Ford komt met een 5.0-ton versie van de Transit die vanaf eind november bij de dealer moet staan. Met een laadvermogen tot 2.383 kg voor de gesloten bestelwagen en 2.558 kg voor versie met laadvloer kan hij tot 300 kg meer vervoeren dan de vorige ‘zware’ Transit.

Af-fabriek zijn er verschillende koetswerkvarianten beschikbaar, waaronder een gesloten bestelwagen en een chassis-cabine met drie wielbasissen, vier framelengtes en een enkele of dubbele cabine. De Ford Transit 5.0-ton moet niet alleen klanten aanspreken die op zoek zijn naar een bestelwagen met meer laadmogelijkheden, maar vooral ook meer mogelijkheden bieden op het vlak van ombouw.

Sterkere naven, assen, remmen, wielen en een versterkte bovenstructuur voor de gesloten bestelwagens moeten ook bij zware ladingen de duurzaamheid verzekeren. Alle versies worden aangedreven op de achterwielen door Ford’s ‘Heavy Duty Truck’ motorisatie, een 170 pk en 390 Nm sterke uitvoering van de 2.0 liter EcoBlue diesel, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een 10-traps automaat.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo